Haber

Ekonomik Koordinasyon Kurulu toplantısı ne zaman? Ekonomik Koordinasyon Kurulu kimdir?

EkonomiUyum Konseyi toplantısı ne zaman? Ekonomi Uyum Konseyi kimlerden oluşur? öne çıkıyor. Seçimlerin ardından yeni dönemde Ekonomik Uyum Komisyonu’nun ilk toplantısının ne zaman yapılacağı merak ediliyor. Ekonomik Uyum Konseyi ne zaman toplanıyor? Ekonomik Uyum Konseyi kimdir? merak ediliyor. Ekonomik Uyum Konseyi ne zaman toplanıyor? Ekonomik Uyum Komisyonu kimdir? Detaylar burada…

EKONOMİ UYUMLAŞTIRMA KURULU TOPLANTISI NE ZAMAN?

Ekonomi Uyum Kurulu, yeni dönemin ilk toplantısını bugün Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında gerçekleştirecek. Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilecek toplantıda öncelikli konu enflasyonla mücadele olacak. Ekonomik gelişmelerin de ele alınacağı toplantıda yeni yol haritası masaya yatırılacak. Öte yandan Merkez Bankası Başkanlığı’na atanan Hafize Gaye Erkan da zirveye katılacak. Seçimlerin ardından Ekonomik Koordinasyon Kurulu yeni dönemde ilk toplantısını bugün saat 10.00’da Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapacak.

EKONOMİ UYUMLULUK KURULUNU KİM OLUŞTURUR?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Enerji ve Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve Strateji ve Bütçe Lideri İbrahim Şenel. katılacak. Toplantıya Kurul üyesi olmayan Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın da davet edildiği öğrenildi. Ekonomik gelişmelerin masaya yatırılacağı toplantıda yeni yol haritası masaya yatırılacak. Gündemin öncelikli konusu enflasyonla mücadele olacak. Görüşme sonrası açıklama bekleniyor.

KKTC ve Azerbaycan ziyaretinin ardından uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni ekonomi yönetimi ve Merkez Bankası Başkanı hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Erdoğan’ın açıklamaları şöyle: “Her dönemde olduğu gibi bu dönemde de ekonomi kuşkusuz her zamanki gibi güçlenme beklentisini sürdürüyor. Dolayısıyla burada ekonomiyi bir kenara bırakalım diyemezsiniz. Her ülkenin ilk işi ekonomidir. .

“FİNANS NOKTASINDA KAYNAK ARAMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Ve bundan sonraki atılacak adımda, özellikle Hazine ve Maliye Bakanımızın mevcut görevi, Merkez Bankası’ndaki değişim ve BDDK’da attığımız adım, tüm bunlarla birlikte ekonomi ile ilgili Bakanlarımız, Ticaret Bakanımızdan Sanayi ve Teknoloji Bakanımıza kadar savunma sanayisinden hepsi bu işin içinde olacak. ilgili. Sıradan ulaşım değerlidir. Gıda, tarım, hayvancılık en değerli basamaklardan biridir. Çünkü bizi onun üzerinden vurmaya çalışıyorlar. Alt yapı ve üst yapıdaki tüm çalışmalarımızı bunlara prim ödemeden sürdüreceğiz. Bu konularda da doğal finans şubemizi güçlendirmek için çaba göstereceğiz. Finans alanında kaynak arayışlarına devam ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz. Bankalarla ilgili bir düşüncemiz yok. Bankacılık şubemiz zaten güçlü. Ama sorun şu ki, mali yönetimi güçlendirelim, mali yönetimi güçlendirerek enflasyondaki düşüşü bir kez daha azaltalım…

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan

“MEHMET ŞİMŞEK’İN ADIMLARINI KABUL EDİYORUZ”

Tabii bazı arkadaşların “Cumhurbaşkanı faiz politikasında ciddi değişiklik yapacak mı” yanılgısına düşmemesi gerekiyor. Ben burada aynıyım. Ancak Hazine ve Maliye Bakanımızın şu anki niyeti noktasında Merkez Bankası ile birlikte olağan adımları hızlı ve kolay bir şekilde atacağını kabul ettik, “hayırlı olsun” dedik ve bu şekilde de görevimizi ilan ettik. Enflasyonu tek haneye indirme kararlılığı. Bunu neye dayanarak söylüyoruz? Biliyorsunuz benim başbakanlığım döneminde (enflasyonu) tek haneye indirdiğimizde faiz 4,6, enflasyon 6,2 idi. O zamanlar bu olağan işleri birlikte yapardık, şimdi de bunları Sayın Bakanımıza söyledik, birlikte yapmalıyız. O zamanlar “düşük faiz, düşük enflasyon” teorisiyle çalışıyorduk. Şimdi de aynı anlayışla çalışıyorum, aynı fikirdeyim ve bu formda bunu başarabileceğimize inanıyorum.

Asgari fiyat konusuna gelince… Asgari fiyat noktasında işçilerimizi bir daha asla enflasyona boğmayacağız. Taban fiyatta elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Personelimiz bu noktada rahat ve huzurlu olsun. Şu anda üzerinde çalışıyoruz, inşallah en kısa zamanda bir karar vereceğiz. Memur maaşlarına ilişkin adım esasen Temmuz ayındaki müzakerelerde atılacak.”

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek

“GAYE ERKAN TEKLİFİNİ YILDIRIM BANA GETİRDİ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Merkez Bankası Başkanlığı’na atanan Hafize Gaye Erkan ile ilgili açıklamaları şöyle: “Hafize Hanım, Mehmet Bey onu tanıyordu ve bana bu teklifi o getirdi. Biliyorsunuz ben takım hareketine inanıyorum. Ben de bir göreve geldim ne yapıyorum ekibimle yani bakan arkadaşlarımla geliyorum seçiyorum incelerim sadece o da değil farklı isimler varsa onlar üzerinde de çalışıyorum ve ona göre oluşturuyorum. benim kabinem bu kabineyi kurarken bütün bakan arkadaşlarım önüme bakan yardımcılarını getirdiler bende onlardan o bakan yardımcılarını aldıktan sonra kabinemi de oluşturuyorum onlar üzerine bir çalışma yaptım nasıldır nedir nedir o, ne değildir vs. Bir de tam olarak yurt içinde, yurt dışında… Yurt dışındaysa kim o, nedir, nasıl biri” Maalesef çok garip saldırılar oluyor. Bir bakıyorsunuz bu saldırılara, aman Allahım ne uyduruyorlar… Biz doğalız yani iğne deliğinden geçtik, pek yutmuyoruz ama çalışıyoruz, yapıyoruz. Ve bu kardeşimizin başarısını bize ilettiler, dediler. Yani Goldman Sachs’tan tutun da oradaki bankacılık ve finans sektöründeki çalışmalarına kadar bu durumları dile getirdiler. Biz de Merkez Bankası’nda bir kadın yöneticimiz olsun diye düşündük. Bu adımı iyi attık. Kendisine her zamanki gibi beklentilerimizi anlattık. Ve bu adımlarla hem Hazine ve Maliye Bakanımız hem de Merkez Bankası Başkanımızın bizi mahcup etmeyeceğini ümit ediyor ve güzel sonuçlar alacağımızı düşünüyorum” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu