Sağlık

Çırağan Palace Kempinski İstanbul ve Memeder, meme kanseri farkındalığı ve erken teşhisin önemi için 9 yıldır el ele çalışıyor.

MEME KANSERİNDE BİLİNÇ VE ERKEN TEŞHİSİN DEĞERİ İÇİN

ÇIRAĞAN SARAYI KEMPİNSKİ İSTANBUL VE MEMEDER 9 YILDIR EL ELE

Meme sağlığına dikkat çekmeyi amaçlayan MEMEDER (Meme Sağlığı Derneği) ile dokuz yıldır ortak projeler yürüten Çırağan Palace Kempinski İstanbul, meme sağlığına dikkat çekmek amacıyla “Çırağan Sarayı Pembeleşiyor” temasıyla kadınlara destek verecek. Ekim ayında meme kanserinde erken teşhisin değerini vurguladık. Amaçları.

Türkiye’nin tarihi simgelerinden Çırağan Palace Kempinski İstanbul, meme kanseri farkındalık ayı olan Ekim ayında kadınlara destek olmayı ve erken teşhisin değerini vurgulamayı amaçlıyor. Çırağan Palace Kempinski İstanbul Genel Müdürü ve Kempinski Residences Türkiye Bölge Müdürü Ralph Radtke, “Çırağan Palace olarak Meme Kanseri Farkındalık Ayı’nda dokuz yıldır birçok etkinlik düzenleyerek MEMEDER’e kesintisiz desteğimizi sürdürmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Dünyanın her yerinden gelen misafirlerimizi de bu farkındalık hareketine dahil ederek bilinçlendirme çalışmalarımızı küresel düzeye taşımanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yıllardır MEMEDER ile el ele vererek böylesine anlamlı bir projeye destek vermekten ve sosyal bir sorumluluğu yerine getirmekten mutluluk duyuyoruz” dedi.

MEMEDER Kurucusu ve Onursal Lideri Prof. Dr. Vahit Özmen toplantıda şunları söyledi: “Öncelikle 9 yıldır birlikte çalıştığımız Çırağan Palace Kempinski’ye ‘Ekim Meme Kanseri Ekim’inde farkındalık yaratması için teşekkür ederiz. Farkındalık Ayı’ ve Türkiye Bölge Müdürü Ralph Radtke, kadın sağlığı ve  Katkılarından dolayı MEMEDER’e çok teşekkür ediyorum. Günümüzde meme kanseri sıklığı akciğer kanseri sıklığını geçmiş ve ilk sıralarda yer almıştır. Türkiye’de en sık görülen kadın kanseri olup görülme sıklığı son 20 yılda iki kattan fazla artış göstermiştir. Meme kanserinin önlenebilir olduğunu ve erken teşhisle sağlıklı yaşam şansı sağladığını vurgulamak isterim. Obeziteden kaçınmak ve düzenli egzersiz yapmak meme kanserine karşı koruma sağlayabilir. 20 yaşından itibaren aylık kendi kendine muayene ve düzenli klinik muayeneler farkındalığı arttırırken, 40 yaşından itibaren mamografi taraması ile çok erken teşhis mümkün oluyor. “Kadınlarımızın bu yaygın hastalık konusunda bilinçlenmesini ve sağlıklı yaşamalarını istiyorum “dedi.

Çırağan Sarayı’nda Ekim Ayında Pembe Etkinlikler Gerçekleştirildi

ay boyunca Otelin birçok yerinde pembe çiçekler Düzenlemelerin yanı sıra, otel ortak alanlarında ve restoranlarda misafirlere bilgi vermek amacıyla farkındalık yaratacak bilgi kartları ve hashtag kartları yerleştirilmektedir. Ekim ayında Çırağan Palace Kempinski çalışanlarına MEMEDER yönetim kurulu tarafından farkındalık eğitimi verildi ve bilinçlendirme çalışmaları yapıldı.

 

Farkındalığa lezzet katan faaliyetlere de imza atan Çırağan Palace Kempinski İstanbul; Online alışveriş sitesi, Çırağan Saray Mağazası’nda sunulan şekersiz lezzetlerden oluşan “fit lezzetler” kategorisinde satılan tüm ürünlerin gelirini ay sonunda MEMEDER’e bağışlıyor. Otelin yenilenen restoranı Gazebo’nun girişinde misafirler, Çırağan Sarayı siluetinde çekici büyüklükte ve pembe renkte hazırlanan çikolata üzerine özel bilgi kartlarıyla karşılanıyor. Gazebo’daki tüm masalarda farkındalık artırıcı bilgi kartları bulunmaktadır. Restoranda çayın yanında pembe baklava, kahvenin yanında ise Çırağan Sarayı siluetindeki minik pembe madeleine çikolatalar servis ediliyor. Ekim ayına özel olarak Çırağan Sarayı silüetindeki pembe madalyonlar ve tarihi kapı maketindeki çikolatalar da satışa sunuluyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

arac-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu